2017. május 14., vasárnap

Retróból retró

Mert fiók az kell.

Minél több mindennel foglalatoskodtam a télen, minél több bizbaszt kellett a kezem ügyében tartani állandóan, annál inkább rájöttem, hogy az íróasztalom nem elég. Íróasztalnak rendben van, de semmit nem tudok normálisan tárolni, minden az ablakmélyedésekben köt ki, kuplerájosan, de legalább soha semmit nem is találok. Egyre égetőbb szükségem volt fiókokra.

Aztán Hobbikertész lőtt nekem komoly 5 ezer forintért egy masszív, egyedi gyártású, 11 fiókos darabot. Nyilván nem a szépsége miatt mondtam azonnal, hogy kell, hanem mert megláttam benne a Potenciált. Szegény asztalt azóta is gyakran nevezem Potenciálnak, de szerintem érthető.

  kezdet

Nem tudom megmondani, hogy az iskolapad-zöldessárga kemény laminált felülettől, vagy a megsárgult hatvanasévekes fiókhúzóktól viszkettem jobban, de ezeket a szemem elegánsan azonnal múlt időbe tette, és a szállítás után öt perccel már elő is rántottam a csiszolót.
  csiszolt

Ennél a pontnál szoktak mások felsikítani, hogy jajj, de miért nem a szép natúr fafelület maradt. Egyszerű: rengeteg a natúr fafelület a hálószobában, a padlótól az ágykereten át a gardrób dobogójáig, szóval nem maradt natúr fa, fel sem merült.

Innen már csak a színkeverés volt kérdés. Hátráltató körülmény, hogy az ember nem számol azzal, hogy a sárgából és fehérből meg egy kis feketéből zöldes izé lesz, nem vajszín. De végül megoldottam. A váz napszaktól és helyzettől függően a kék és zöld mindenféle árnyalatát mutatja. Kapott svéd viaszt is.

  alapfestes

Ahogy a festés elkészült, a laminált asztallap még gázabbnak nézett ki. Első felindulásból maradék festékkel lekentem, az eredetinél bármi jobb jeligére, de másnapra kelve úgy döntöttem, csinálok rá inkább rendes, nagy munkafelületet. Padlódeszkából vágtam, ragasztottam, pácoltam és selyemlakkoztam. A színeket egyébként gombhoz a kabát jelleggel lőttem be, mert kinéztem magamnak egy hozzám képest döbbenetesen csajos és retró fiókhúzót, és csak reméltem, hogy majd tényleg jó lesz a végeredmény.
Addig is, míg a rendelés megérkezett, kellett valami, amivel kihúzhattam a fiókokat, úgyhogy a 45 forintos fehér plasztik gombokra rászalvétáztam egy kevés borostyános kacskaringást. Azzal sem nézett ki rosszul.

  borostyan

 De aztán megérkeztek a pöttyösök, és így lett teljes a kép.

  gombos

Mostanra belaktam, jól elférek rajta-benne, szeretem. Már csak a régi asztalt kéne kivinni mellőle, különben hamarosan a 3 méter összfelület is be lesz lakva...

  kesz03

 (Biztos lehettek volna jobbak a fotók, ha lett volna hozzá kedvem, de nem volt. Itt sárgábbnak néz ki, mint amilyen, de a hálószobai fényviszonyok között végképp lehetetlen volt a színhelyes fotózás.)

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Piszke, annyira jo a blogod. En relative uj vagyok most olvaslak vissza es ha nem horgolnal nem tudnam hogy kerteszkedsz is. Olyan tehetseges es kreativ vagy. Van gyerkocotok Emberrel? Kis Piszkek is szaladgalnak vagy csak ti vagytok es a Noe barkaja alias farmotok?

Udv Flora

Piszke a Birtokról írta...

@Flora: üdv itt :) Saját kölök nincs, de lassan 2 éve már Birkás Tánti vagyok 1 valódi unokahúggal, és rajta kívül is folyton kerülnek errefelé kisebb-nagyobb gyerekek, rokonok és barátok, nagy számban, és jó ez így :)

konyvesszilvi írta...

Szia Piszke, tök jo ez az asztal dolog. Azt nem irom le hogy miért ne vegyél Ikea egyszerű tudod olcso asztalt. Én itt vagyok és se fiokom sincsen se sajnos az asztalnak tartása sincsen. Van egy face csoport "Hobby butorfestők" ott vannak még ilyen csodák, aztán ha életem szerelme nem lep megy fiokos ikeás strapa és szexaktust is elbiro verzioval akkor én is furni faragni fogok.

A szinek nagyon tetszenek. MEgnyugodtam, hogy nemcsak nálam működik másként a festési fázis . ( amugy az A-betűs német bolt ( aldi ) krétafestékét is dicsérik ha van esetleg felétek egy kosza bolt ( tudjuk női fehérneműbolt van ) akkor ajánlom vannak jo akciok. .

üdvözlettel ( én már tök régi olvasod ) KSZ

ui : üdv Florának a fedélzeten biztosan ő is függ lesz : ) )

Piszke a Birtokról írta...

@szk: szexstrapabíró asztalt csak csinálni lehet, újonnan venni nem ;) :P.
Aldit pont tegnap említette vki krétafesték kapcsán, nekem ezek a diszperzitszínezôk nagyon beváltak bútorra (bár a régiek jobbak voltak színileg), de lehet, hogy hazahozok egy krétást, ha véletlen elém ugrik

konyvesszilvi írta...

Akciosak, és ha messzi Aldi vagytok ott marad is belőle, A lidl most fog mindenféle butormegmunkálot leakciozni reggel megyek küzdeni az öregasszonyokkal :D igy kivánj kitartást :D

Igen ezek az opciok vannak, de az Ikeának elég jo a drágább árfekvésü asztala minőségileg, csináltatni nem hiszem hogy fogunk főleg a fiok miatt nem. De bezzeg a filmeken a konyhaasztal is olyan massziv hogy három pornofilm négy swinger éjszaka meg se kottyan neki. Én csak egyet szeretnék amire ha felülők lábat logatni elférek én és a laptop meg nem csuklik össze alattam.

A fiokos asztal alatt találhato hátizsák milyen márkáju ( tudod én még mindig mániákus táska és kabát fan vagyok ) :D

Piszke a Birtokról írta...

@szk: lenézed rólam az összes túracuccomat :D :D Tatonka. De van egy ehhez nagyon hasonló és ugyanilyen piros Osprey-m is, szárazföldön mindegy melyik, tök kényelmes mindkettő, repülve viszont légitársaság szabta méretektől függően váltogatom őket (pedig csak pár centik a különbségek).

konyvesszilvi írta...

@Piszke

Bocsika képzeld mit mond életem szerelme amikor a féltett és becsben tartott cipő és polo készlete előtt bevetetettem magam a szekrénybe. Rájött hogy nemcsak a szivére vagyok veszélyes :D

A horgolo blogodhoz is majd kommentelek. irigykedem hogy van időd vagyis hogy erre forditod. :D és örülök hogy posztoltál. :D

Névtelen írta...

mások 20 oldalas jajdekreatívvagyok ömlengést kerekítetek volna ebből , te meg teljes természetességgel -kellett,megcsináltuk,pont-tetszik

Piszke a Birtokról írta...

@Névtelen: mondjuk még minimalistábban is megoldhattam volna egy "ilyen volt-ilyen lett" fotópárral :D

Névtelen írta...

@Piszke
Hol lehet olyan mókás, pöttyös fiók-gombokat kapni?
üdv: éva

Piszke a Birtokról írta...

@éva: aliexpress/banggod. Vintage dot round ceramic drawer knob néven megtalálod ;)

Névtelen írta...

Köszönöm @Piszke!
éva