2011. január 29., szombat

A fauna egy részéről

Mások a kávét kapják ágyba, mi a frissen fogott egeret.

Normál esetben a félszemű vörös veszedelem éjszaka nincs bent a házban, de tegnap este nem mert átmenni a haverokhoz a szokott éjjeli menedékhelyére, mert a falu kutyái bandában randalíroztak az utcán (igen, megkezdődött a tüzelési időszak), úgyhogy maradhatott.
Mindenesetre komoly feladat az ilyen váratlan ajándékra közvetlenül ébredés után egyből jól reagálni, azaz határozottan megdicsérni az önmagára jól láthatóan büszke kölökmacskát, egyúttal lebeszélni arról, hogy a zsákmányt elrejtse a takarónk alá.
Végül sikerült, a Supercat azóta is piheni a vadászat fáradalmait:
Származási hely: Birtokos eset

18 megjegyzés:

Sallai írta...

Szia!
Félszemű a Cica .. ?

Piszke a Birtokról írta...

Születésétől fogva, úgyhogy ez őt sosem zavarta (mi pedig ellenálltunk a késztetésnek, és nem neveztük el sem Sammy Davis Jr.-nak, sem David Bowie-nak, sem Küklopsznak). Boldog, macskaszerűen pofátlan és akrobatikus kis dög, kétszer akkora, mint a testvérei a szomszédban.

Sallai írta...

Nem is tudtam, hogy David Bowie félszemű. Nem látszik rajta.

Piszke a Birtokról írta...

(trivia on) Kis ferdítés, vmi komoly bunyóban csúnyán megsérült, emiatt másmilyen színű lett a két szeme, és talán nem is ugyanúgy mozog mindkettő, de a látása asszem megmaradt. (trivia off)

Piszke a Birtokról írta...

Mármint Bowie szeme, nem a cicáé

mágika írta...

Húúú :) Gratula az egész projekthez, a humorodhoz és a bloghoz. Valamikor dél körül idetévedtem, aztán elkezdtem az elején. Már egy órája majd kifolyik a szemem, de nem tudtam abbahagyni míg a "végére" nem értem.

Névtelen írta...

Gondolom, nem probléma, ha leírom, hogy Fűszeres Eszter "küldött ide" még hajnalban...nagyon tetszik a blogod, sikerült végigolvasnom...de most mennem kell tanyát venni gyorsan...

Kata írta...

Nagyon orulok hogy a Fuszeres ajanlotta a blogodat, valoban nagyon elvezetes! Csak igy tovabb!

Piszke a Birtokról írta...

Nagyon köszönöm az új érkezőknek, hogy jöttek és maradtak, és köszönöm Eszternek is, egy barátnőm szólt, hogy ő reklámozta meg tegnap az oldalt (sajnos semmi statom, úgyhogy nem látom, hogy az eddigi kb. 12 és fél olvasóhoz képest mennyivel nőtt a létszám).
Külön gratulálok az egy szuszra olvasóknak, azért az nem kis vállalás :D
Tanyavásárlás: hajrá, hajrá, nekünk nagyon jót tett. És az árak még mindig hasonlóak...

Névtelen írta...

Szia !

Én is Esztertől kaptam a tippet !
2 szuszra olvastam el a blogodat , super !

Ancsi

Iza írta...

Én is társulok az újonann jöttekhez. Nagyon jó volt olvasni a blogot, én is két szusz alatt töviről hegyire elolvastam minden bejegyzést (enyhitette a náthámat is :)).Gratula a Birtokhoz meg a bloghoz is!

gabesz írta...

Füszeres Esztertöl reppentem ide.. Végig fogom olvasni, annál is inkább, mert mi most (2 hónap) cseréltük le bpi életünket falusira. Èletünk legjobb döntése volt. Igazi falu, Kom.-Eszt. megyében, szárnyasok kapirgálnak az utcában, van igazi tej, jó levegö. Mi is nagy kihívások és kalandok elött állunk, de most már nem cserélnék senkivel.

Fanó írta...

Én is Eszter blogjáról jöttem és egy szuszra nyomtam le az egészet :D
Alig várom a folytatást!
Szóval nehogy abba hagyd :P
Sztem ha kész lesztek külön turizmus indulna "megnézni a házat" :)

Fűszeres Eszter írta...

Én is Eszter blogjáról jöttem ;-)
Gratulálok, tényleg nagyon jó a stílusod, öröm olvasni!

Névtelen írta...

Azt hiszem felesleges volna mondanom, hogy hogyan találtam ide... Gratulálok és kicsit fáj, hogy 6-8 éve hagytam kifolyni a kezem közül a balatonközeli tanyánkat.

Piszke a Birtokról írta...

Hát azt bizony én is sajnálnám :(

Messzenéző Minyon írta...

Na most már akkor én, régi olvasó, benézek Fűszeres Eszterhez :)

Piszke a Birtokról írta...

érdemes, jókat főz :)