2011. január 27., csütörtök

Kérdések és válaszok 1. – az istálló

Saját lustaságomnak időhiányomnak köszönhetően bőven felhalmozódtak megválaszolatlan kérdések és elvarratlan szálak, úgyhogy örülök, ha kérdeztek, addig is, amíg nem érem magam utol a beszámolókkal.

Első látásra ugye az istállóból akartunk hálószobát. Ennek kapcsán így néhány év rutinnal a hátam mögött szeretném megjegyezni, hogy a „rusztikus” bátran lehet a „romos” eufemisztikus szinonimája, ha csak képaláírásként használjuk, a gyakorlatban viszont nem összekeverendő a két szó. Komplett tetőcsere, falerősítés, szigetelés és alapozás kellett volna ahhoz, hogy ott bármilyen lakótér legyen, ami első körben felemésztette volna a teljes büdzsé kétszeresét. Úgyhogy fájó szívvel, de jegeltük ezt a kérdést. Jelenleg istállónként funkcionál (itt laknak a vasparipák), továbbá a tűzifát is itt tároljuk. A későbbiekben ide bűnbarlang kerül biliárdasztallal, bárpulttal, táncosrúddal és dartstáblával (ha az ismerőseinkre hallgatunk), vagy mindkettőnk igényeit kielégítő, kényelmes műhely lesz belőle, vagy szeparált vendégház. Ha nem bűnbarlang, akkor azt is meg kell oldani, hogy sokkal több fény jusson be, de hozzáértők tetőablakról és üvegcserépről is igyekeznek lebeszélni. Mindenesetre bármi is lesz belőle, egyik sem idén megvalósuló projekt. De addig is szeretjük (bár bejárni én nem nagyok merek, nem akarom saját szememmel látni, milyen gyorsan fogy a tűzifa).

Származási hely: Birtokos eset

3 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Mesebelien szép!!!! Nem csodálom, hogy beleszerettetek. A férjem mindig azt mondaja, hogy nekem annál jobban tetszik egy ház minél romosabb:) Ami persze nem igaz, itt a hangulat a lényeg:)

Unknown írta...

Húú Piszke, most kicsit megnyugodtam...én az írásaid kezdete óta (amit kb. 3 nap alatt teljesítettem, szigorúan munkaidőben)azt gondoltam, hogy ez egy olyan istálló, mint amivel nagymamám rendelkezik, de ez nem! sőt! mesemesés :)Így már értem miért oda terveztétek az egész légvárat, nem a házba

Hápika írta...

ŐŐŐŐ!!!
Szerintem a "bűnbarlang" jó ötlet! :)
Na jó, hátul lehet egy műhely....motort szerelni.