2012. június 26., kedd

Rejtélyfalva

Eső, kapa, nagykaland.

Esőisten apukám ismét nálunk tölt pár napot, a helyiek már az érkezése hírére is verbális örömtüzet gyújtottak, mivel a múltkori áradat óta nemigen volt csapadék. Péntek hajnalban még a boltban is a tehetségét megillető lelkesedéssel fogadtak, hiába mondtuk előre, hogy szabadságra jön, nem lesz esőcsinálás. Ennek ellenére is neki tulajdonították pár nap múlva a még csak készülődő zivatarokat, úgyhogy mikor estére már tisztes mennyiség leesett, mondtam neki, hogy ő kel legkorábban, reggel óvatosan nyissa az ajtót, hátha addigra ellepik a verandát a hálás falusiak ajándékai.
De még ilyen felvezetés után sem tudtuk értelmezni az asztalon talált, becsomagolt fejű, vadonatúj, névvel ellátott kapát. Már csak azért se, mert az eső és a kapa között legfeljebb nagyon laza logikai relációt tudok felfedezni. Úgyhogy azóta is megy a találgatás.
A legkevésbé valószínű eshetőség, hogy míg máshol békát meg halat hoz az eső, nálunk névre szóló kapát. Lehet az is, hogy valami helyi népi játékba keveredtünk, csak a szabályokat nem árulták el nekünk. Vagy finom utalás, hogy kapálni kéne menni valahová, de a desztinációra vonatkozóan nem adott támpontot az ismeretlen kapatündér. Nem kizárt az se, hogy ez a jel errefelé valami vendettáert kiáltó, halálos sértés vagy fenyegetés, csak eltévesztették a házszámot, vagy rosszul címzett kapát húztak ki a stócból, tekintve hogy Judit meg a közeli szomszédságban sem lakik.
Eredeti állapotban keresi gazdáját
Az se kizárt persze, hogy a hajnali buszra várók közül valaki későn jött rá, hogy ma mégsem akarja városnézésre vinni a kapát, és megbízható csomagmegőrzőnek gondolta a portánkat. Biztos van valami nagyon kézenfekvő magyarázat is, de ide még nem jutott el.

9 megjegyzés:

Hobbikertész írta...

Bármily meglepő, de a google a cs judit keresésre Szűcs Judit - Mondd, mit tegyek, hogy érezd? dala az első találat.
Nagyon durva... Hallgasd meg, párosítsd össze a kapával.
Én megborzongtam. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ZBM2NIQ62WU

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: na jó, ez most már hihetetlenül durvává teszi a rejtélyt :D :D

Névtelen írta...

cs judit - csak Judit kapálhat vele! Ez a játék lényege. Körbe kell adni a faluban és aki nem Judit, adja tovább!
gondolom...
Szücsi

Piszke a Birtokról írta...

@Szücsi: nem rossz, nem rossz :) én már tudom a megfejtést, de azért várok még tippeket, hátha tanulok valami jót :)

Marjann írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Marjann írta...

Van egy Judit nevű rajongód.
"Csókol, Judit."

Messzenéző Minyon írta...

Először elcsodálkoztam, mert abszolút nem gondoltalak Juditnak, aztán meg kiderült, hogy rendesen igazam lett, mert ezek szerint tényleg nem vagy Judit :)
Egyértelmű, hogy a falusiak hálaajándéka ez az esőért, arra nem érdemes jelentést keresni, hogy miért éppen kapa? Lehet, hogy azért, mert észrevették, hogy nincs egy tisztességes kapátok? A névre viszont nincs tippem, várom a megfejtést!
Nagyon remélem, hogy a megfejtés nem az lesz, hogy totál véletlenül került az asztalotokra és azóta vissza kellett szolgáltatni.

Piszke a Birtokról írta...

Szerettem volna én is, ha valami sokkal viccesebb okból kerül ide a kapa, de a rejtély kulcsát voltaképp előre kitaláltam. Tényleg az történt, hogy valakinek (Juditnak) reggel szóltak, hogy ma nem kapálás lesz, hanem barackszedés, úgyhogy betámasztotta hozzánk (és azt most hagyjuk, hogy miért kell saját szerszámot vinniük munkába). De a tippeket azért köszönöm, megjegyzem, hátha egyszer egész falut átfogó játékot találok ki ezek mentén :)

Névtelen írta...

akkor én sem voltam messze a megfejtéstől :D
Szücsi