2013. április 30., kedd

Bio gyepmesterek

Megérkezett az első kontingens gyapjúhorda.

Csudálatosan lenyűgöző és vicces állatok, bírnék róluk megilletődött-meghatódott ódákat zengeni, mert az is csak kicsin múlott, hogy igazi sírás-rívás nem volt minden résztvevő oldaláról, mikor elszakítottuk őket az eddigi nyájtól és gazdasszonytól. De inkább brit tudósokat idéznék, akik kiderítették végre, hogy a birkák mégis okosak (mármint egyenként, nyájban ugyanúgy buták, mint a humánok), majd meglátjuk, milyen hamar tanulnak meg kockázni. Az biztos, hogy már most napi jó pár óra elszalad csak azzal, hogy nézegetem a három mozgó subát.
A legkezesebb vezérkos
A rackákról további igen fontos tudnivaló, hogy a 8 és 12 lábú példányoknak is csak egy testük van. A mieink is szeretnek szoros kötelékben mozogni, főleg a két lány; mindig a viktoriánus angol kisasszonyok jutnak róluk eszembe, akik szőrt szőrbe kart karba öltve vonulnak a promenádon (vö. a lányok mindig együtt járnak pisilni). A hölgyek egyelőre viszonylag tartózkodóbbak, a kos viszont már azt is kíváncsian hagyta, hogy az e-juhász által rögtön kétszer is megmolesztált Főkutya megnyalogassa az orrát a deszkakerítésen keresztül.
Boldogan füvező trió
A keresztelési kérdést a britán zárta rövidre, akinek származási előjoga, hogy értsen a juhfélékhez. Csak hát ő elsősorban konyhai környezetben gondol rájuk, és mivel szerinte bárányhoz jól illik a menta, kakukkfű és társai, innen jött az ötlet, hogy nevet is a fűszerkertből válasszunk a lányoknak (a kos eredeti, komoly, férfias neve nem változik). Ennek folyományaként most már bármilyen falunap garantált sikerrel hirdethető úgy, hogy fellép a Spice Girls.

20 megjegyzés:

Juhmeli írta...

:D
Gratulálok a család bővüléséhez!

Nálunk egyelőre marad az ötös szám. Bár Feri most éppen tyúkokról ábrándozik. Úgy tűnik jók az idegei, hogy bevállalna mellém még párat.:)

Piszke a Birtokról írta...

@Juhmeli: köszönjük :) Jön még legalább két lány, ha meglesz a forrás. A tyúkokkal pedig nálatok is javulna az ivararány :)(tudod, a "tyúkokkal fekszik" kérdést kell csak előre tisztázni :D)

Juhmeli írta...

Majd észben tartom.:)

Névtelen írta...

Jó arcok!
A múlt héten találkoztam hasonlókkal, azok már nyírva voltak, amitől úgy néztek ki, mint a kecskék. :)
És akkor ti mostantól nagy gyapjúkereskedelembe fogtok? Sző-fon, nem Takács, hanem Piszke, meg ilyesmi? Kérdem úgy is, mint fonalmániás:
Juli

Piszke a Birtokról írta...

@Juli: májusban rájuk is nyírás vár, addig legalább elméletben ki kell tanulnom ezt a gyapjúdolgot. Tarhonyakártevő fonásban már profi, majd konzultálok vele is. Én bírnám, ha lenne saját fonal :)

Névtelen írta...

A vicc kedvéért kipróbálhatnátok egyszer, hogy az egyiket formára nyírjátok, mint a cirkuszi uszkárokat szokás. Legalább egy fénykép erejéig! :)
Itt egy szabásminta hozzá:
http://www.kutyakozmetikus.extra.hu/Cowboy_Clip.jpg
Juli

Piszke a Birtokról írta...

@Juli: valami van a levegőben, a britán épp most osztotta meg velem azt az ötletét, hogy punk módra egy csíkot kéne hagyni rajtuk középen. Hobbikertész férjét meg az izgatja, hogy ha csak a fél oldalát nyírjuk le, felborul-e a bari.

Névtelen írta...

Az utóbbiról (felborul-e) láttam egyszer egy videót a jutúbon: IGEN. FELBORUL. És még nagyon röhejesen is néz ki, ráadásul. :D
Juli

Piszke a Birtokról írta...

@Juli: jaj, szegény :( de a lényeg, hogy már megvan a válasz, szóval én kínzó kérdések nélkül nyírhatom normálisan.

Dominika írta...

Akkor a Birtok TV legújabb adása lehetne esetleg a nyírás pillanata... Megnézném.

Piszke a Birtokról írta...

@Dominika: épp most mondtam embernek, hogy ha a napi 48 órányi teendőjével végzett, igazán vághatna egy újabb Birtok TV adást :) máris tudnánk például bariorrot nyalogató kutyát mutatni. De a nyírást is mindenképp rögzítjük majd.

Lujza írta...

Spice Girls...ezen most hangosan felröhögtem (irodai, főnöki környezetben. mikormáskor? :D)

Piszke a Birtokról írta...

@Lujza: én ôszinte sokkot kaptam, mikor tegnap palántázás közben rádöbbentem erre az összefüggésre

tms írta...

jót derültem!

Hobbikertész írta...

@Juli: Köszönöm az infókat! Rákeresek a juh-tyúbra, hátha megtalálom. :D

Névtelen írta...

Ha már a juh-tyubon jársz, nézz meg pár Shaun the sheep történetet, hogy kellőképp felkészült lehess ( a meglepetéseket elkerülendő) a tündéri barik igazi természetéből :)))
Emama

Tarhonyakártevő írta...

@Juli: még a gyapjúmosást is ki kell tanulnunk, bár már kaptunk ötleteket.

Hobbikertész írta...

@Emama: Shrek bárányról láttam nyírásos videót. Nagyon vicces volt. :)
http://www.youtube.com/watch?v=9Ck3gaEEHhc

Mátrai, a paréj írta...

Csöndben, nagyon mély alázattal hívnám föl az amúgy nagyon vicces és szimpatikus hozzászólók figyelmét arra a tényre, hogy a racka is állat. Azaz, adjunk meg e csodálatos lényeknek annyit, hogy nyírás (vagy egyéb) által nem csinálunk hülyét belőlük, nem röhögjük ki őket megalázott helyzetükben! Kedves és vicces állatok ezek anélkül is, hogy tehetetlen és megalázott helyzetbe hozásukon nevessen jutyubos ismeretségi körünk. Gondoljunk bele: reggel az irodában a kávé megivása és a műköröm igazgatása közben végül is bármikor rádöbbenhetünk arra a mérhetetlen szerencsés helyzetre, hogy tudatunk lévén, akár még a főnöknek is beszólhatunk, de juhaink - pláne más juhainak - megalázása révén, az ő Buster Keaton-i némafilmes ábrázatjukon kiélni frusztrációinkat nem ildomos.
Ha efféle bohócságokra vágyunk, keressünk partnert barátainkban, más embertársainkban, s önfeledten kacarásszunk az ő kiszolgáltatott helyzetükön, ők legalább párbajképesek.
Elnézést és bocsánat.
Ám bízom a háziak józan ítélőképességében és remélem, nem láthatjuk majd e mucikákat egy képes beszámolóban, amint oroszlánsörénnyel a fejükön, kicsiny bojttal a farkukon szaladnak a szadista, hiperaktív, Minimaxon szocializálódott anyukaszemefénye elől.

Névtelen írta...

@Tk: Huhh, annak a mikéntjéről gőzöm sincs, viszont azt már tapasztaltam, hogy a rosszul mosott gyapjúból... hát, inkább le sem írom, hogy milyen fonal lesz. Egy erdélyi utam alkalmával "sikerült" ilyent beszereznem, és mondhatom, cseppet sem fokozta a felhasználói élményt... :(
Úgyhogy okvetlenül drukkolok a munkálatokhoz!!!
Juli