2015. november 23., hétfő

A Napfény színe

Pedig sokan megesküdtek volna rá, hogy máglyán fogja végezni.

A szétnyitható, politúrozott felületű szocreál asztal kezdettől fogva a ház tartozéka volt. Én pedig kezdettől fogva gyűlölve utáltam, mert funkcionálisan hiába megfelelő darab, ha – napszaktól függően változó mértékű – neurózisba esem, akárhányszor csak ránézek.

Annyira randa volt, hogy sose csináltam róla saját fotót, ezt úgy loptam a netről

Tehettem volna rá persze terítőt, de attól meg a depresszió kerülget, hát kinek hiányzik az?* Még az sem javított a renoméján, mikor a hasa alá tekintve kiderült: a Bubiv remeke a Napfény fantázianevet kapta a gyárban.

Poliészteres lábazat, nitrólakkos felületkezelés

Eljött az a pont, hogy lefestem, ennél bármilyen szín csak jobb lehet; még a ragadós, és a matt kivitelben is fényesnek tűnő zománcfestékkel is hajlandó voltam érte kicsit megbarátkozni.

Az ’50-es és ’60-as éveket rengeteg mindenért lehet becsmérelni, dizájnvonalon is több kötetre rúg a bűnök száma. Én most leginkább azon háborogtam, hogy kikevertem egy tökéletes Északi Mentazselé™ árnyalatot, ami a felületre kenődve szinte azonnal Hiteles Kredencszínn险® változott…
Szelídítettem még kicsit rajta, most fényviszonyoktól függően a Fázós Kékróka™ és a Januári Alga™ között mozog, középszürke lábakkal (lehetetlen színhelyesen fotózni), szeretem.

Igazam volt, még Kredencszínűen is jobb lenne az eredetinél.

A piros sarokban felkészül a hőlégfúvó, jönnek az ajtók és keretek.

*Igen, tudom, hogy – főleg a textilfélékhez való amúgy szerelmes viszonyulásom tükrében – nem normális a szőnyeg/függöny/terítő fóbiám.**
**Pszichológus olvasóknak: nem, nem akarok beszélni róla.

7 megjegyzés:

lucia írta...

Erre muszáj többet is reagálnom:

1. Én is kísérletezgetek zománcfestékkel, és most kaptam a tippet, hogy a Tikkurila Empire bútorzománc a tuti (csak kész művön láttam, az meggyőző és matt volt).

2. Én is gyűlölöm a függönyöket, szőnyegeket és terítőket, de most a házeladás-projekt közeledése miatt vettem két szőnyeget (ikea, leárazva), illetve feltettem pár egyszerű függönyt, és izé, el kell ismernem, hogy valóban otthonosabban néz ki tőlük a ház. A gyerek meg ragaszkodna a terítőhöz (gondolom, hogy legyen mit leennie), de egyelőre nincs szerencséje, mert az ikeában nincs ilyesmi (lehet, hogy ti is svédek vagytok valamilyen ágon), másrészt 5-7 ezret egyszerűen nem vagyok hajlandó kiadni azért, hogy legyen mit leennie (igen, tudom, és már három éve ott sorakozik a beszegendő terítőanyag, valahogy nem estem neki).

Piszke a Birtokról írta...

@lucia: Muci lehet, hogy ovis trauma miatt ragaszkodna hozza: ismerek kisfiút, akinek azért húzták le óvónénik a rajzát, mert nem rajzolt terítôt az asztalra :/
Tikkurila: majd a komódra talán, de a Napfény ennyit bôven nem ér meg :D (nem rossz ám a trilak így megszáradva)

konyvesszilvi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
konyvesszilvi írta...

Drága Piszke drága Ember és Piszke népe. Fantasztikus hogy ebben a zord időben életedet kockáztatva szinezted át az asztalt. Ezek szerint a szine zöld ( c karika R karika ) vagy foszöld ( by Szilvi könyves C karika R karika ) vagy fűzöld (by Juli Konyves c karika r karika ) A Gomba az amugy a zöld izé matt lakktol nőtt ki vagy csak dekorációs elem ( tuti csatangolsz valami dekor blogon is :D

Amugy a kék sarokban meg Embered haja meg a barik szine várakozik? lehetne pl gyömbér sárga ( c karika r karika TM) vagy pénztárcbarna ( R karika C karika Metrogoldwinmayer karika ) vagy akár nyugatipályaudvarfehér ( by Könyves Szilvi c karika R karika BKK lila karika ) szoval szeirntem én igazábol megforradalmisotottam a festés művészetét :D asszem megyek rápihenek. -
ui: amugy jo hogy ujra rendszeresen irsz meleg ölelés KSZ


használati utasitás a bejegyzésemhez :d
+c karika az a jel c betüt körbe veszi amit nem tudok okoslaptoprol irni
+ +R karika ugyancsak jel ami körbe veszi az R betüt és okoslaptoprol nem lehet ugyancsak irni
+++ Metrogoldwinmayer karika az azért mert a német GEma megöl hogy barna hasitasikra ( bocsi nyaksitasikra gondolok :D )

Szücsi írta...

Saját tapasztalat: az a bútor, amit utálsz, hétszeresen túléli bármely másik bútorodat :(

Piszke a Birtokról írta...

@Szücsi: én csak a kabátját utáltam, de már elmúlt :) (Bezzeg a 2 pálinkáspohárból jól eltörtem tegnap az egyiket, pedig már helyük is volt. Tanulság: pálinkáspoharat nem szabad mosogatni)

Annás írta...

Pálinkáspoharat tényleg nem szabad mosogatni, elég alkohollal fertőtleníteni :)