2016. augusztus 26., péntek

10

Más lehetőség híján ráhasaltam a flow-ra és végigszörföztem rajta a nyarat.

Mindent elárul a kaotikus és sűrű állapotokról, hogy még ezt a nagyon kerek blogszülinapot is csak több mint 1 hónap késéssel vettem észre, viszont az utánam a vízözön módszer napi szintű alkalmazása eléggé hatékonynak tűnik, szóval szerintem megtartom (már csak azért is, mert a tervezés továbbra sem tűnik életképes és hatékony módszernek az életünkben). Ha az elmúlt 10 évet szeretném párásodó szemekkel összefoglalni, sose jutnánk a végére, és mivel a nyár is szokásosan azzal a sodró lendülettel telt, hogy egy nap alatt 3 nap történt, azt sem próbálom meg.

Azt meséltem már, hogy

 # idén mi magunk nyírtuk a rackákat, egy darab Fiskars ollóval? (ja, nem meséltem)

# Centi cica majdnem miszlikbe aprítódott tavasszal, valószínű egy fűkasza által, de a három sérült láb összevarrása után villámgyorsan meggyógyult? (nyilván nem mondtam)

 # nagyjából 423 átjáró és kábé 29 szállóvendég fordult meg a Birtokon június óta? (persze hogy nem említettem)

# a monszunos csapadékmennyiség miatt ennyire széjjellogisztikázott és elkreténkedett bálaszezonunk még sose volt? (tudom, hogy nem…)

# idén térdig jártunk a gombákban, így lett végre saját gombászkosaram? (hát most mondom)

# az egyéb gombák betámadták a paradicsomokat, köztük az aszalásra termesztett gyönyörű San Marzanókat és most sírok?

# majdnem lett egy kölyökkutyánk, de időben rájöttünk, hogy épp nem alkalmas az idő gyesre menni?

# nálunk az is programnak számít, hogy Elmegyünk Gödröt Nézni?

# megdöglött a monstrum kávégép végleg, így visszaálltunk az analóg kotyogósra? (és egész sok hely felszabadult a konyhapulton)

# láttam férfit mellkasszőrt festeni? (nem az én emberem volt az)

# módosítottam egy korábbi szabályomat: az a pasi, aki 26 óra vezetés után, reggel 7-kor a verandámon is dögös, az felőlem nyugodtan hordhat rózsaszín inget/pólót? (nem az én emberem volt)

# három év türelmes várakozás után embertől (ez az én emberem volt) megtudtam, hogy ő mégsem csinál nekem konyhát? (úgyhogy belekezdtem én a feladatba, és lett végre saját dekopírfűrészem is)

# már tudom, mi az impulzusvásárlás non plus ultrája? (beugrasz a boltba vásárolni, majd útközben hazafelé veszel egy házat) (nem én vettem)

# kicsit elszaladt velem a ló horgolásilag, és excelben kell vezetnem a fonalkészleteimet?

# a veranda közepét két éve elfoglaló, de legalább használatlan szalagfűrész továbbra sem mozdult sehova? (viszont ennyi idő után ez a tény dühöngés-alapból kezd poénforrássá válni)

 +
# most szembesültem azzal, hogy a picasát széjjelbarmolta a G, úgyhogy egyelőre fogalmam sincs, hogy a tökben tudok fotókat feltölteni? drámai felhők - asszem megvan a megoldás

13 megjegyzés:

zsuzsi írta...

Azt a linket nem kellett volna, most olvashatom ujra a kezdetektol MASODSZORRA.
Gondolhatnal a fuggokre :)))

zsuzsi írta...

Btw ezen a "nem vagyok robot" izen mindig rohogok. Ha vki olyan robotot tud csinalni, amelyik megjegyzest ir es a mehet gombra is tud kattintani, annak mibe kerul a nemvagyokrobotra kattintost varazsolni?

konyvesszilvi írta...

Boldog Boldog boldog születésnapot kivánjuk hogy legyen még sok ilyen szép napod.

A kérdés Édes egyetlen Piszkém, hogy mint törzs-függő rajongoként lehet-e kérdezni hogy milyen hiányom van és lehet e kérdezni hogy mire vagyok a Birtokkal kapcsolatban kiváncsi? Megtenném :D
#1 mi van Británnal még ottan lakik vagy telel vagy nyaral vagy mi történt vele? tudom annyit emlegetem hogy évente kétszer csuklik de kiváncsi lennék
#2 mi ujság Főkutyával vagy én hagytam el a láncát az élet gyönyörének vagy elcsesztem valamit de lényeg hogy nem tudom hogy mi van Főkutyával sajna.....és hiányzik a bejegyzésből
#3 hogyhogy trollkodhatnak picsasán?
#4 izé hiányolom a képeket mind a rackákról, mind a barikról, mind rolatok
#5 a konyha történet érdekel Ikea "szedd Uram, rakd össze Uram módszerével vagy hogyan megvalósitható? kiváncsi vagyok a részletekre a fürdőszoba és kö-csempelerakást is epedve vártam mindig
#6 remélem hogy a Fiskars olló nem vágta el az ujjad mint anno a tesom a baltával ami Fiskars volt a lábát ( lehet emlékszel akkor mondtad ki az igazságot nem a fegyvertől lövödik le valaki hanem mert használják.

Best of, mivel én törzsolvasó vagyok szeretném a best of bejegyzéseket levezetni számotokra mi mért tetszett nekem.
#5 'Nem eszkimó" bejegyzés amivel megtudtuk hogy kajak mint térelválasztó milyen funkciot is betölt, nagyon élveztem magát a begyzést ( 2013.nov 17)
#4 "Hajnali üzenet nevü" és volt mégegy amikor Embered megfogta és rajzolt és mi képrejtvényezhettünk kevesebb sikerrel, mint többel ( 2013. júli 19)
#3"Lökött lények alias falusi X faktor" amelyben hát nem ragzom ( 2012.november 16)
#2 "Breaking" ide bemásolom az irományt velős és rövid Kész az emésztő, és már pisiltem is a leendő fürdő majdnem-WCjében. Keményen megdolgoztunk érte.
Kimerítő részletek hamarosan. ( 2009. augusztus 24)

AND THE WINNER IS......MÁRMINT NÁLAM....


#1"ALAPOZÁS" AZAZ az első bejegyzés (2006 július 12)...hátnem légvár lett és ténlyeg sikerült és nagyon örülök neki mert sok boldog percet szereztetek Nekem és szerintem másoknak is IGY KÖSZÖNJÜK KEDVES PISZKE MEG EMBER MEG A KÖZBEN TÁRSSÁ SZEGŐDŐTT SZOMSZÉDOK OLVASÓK ÉS ÁLLATKÁK NEVÉBEN IS

köszi ténlyeg puszi SZK (L)

Névtelen írta...

öröm olvasni ezt a blogot, öröm tudni, hogy léteznek ilyen emberek mint ti

Névtelen írta...

Kedves Piszke és Ember!
Így ismeretlenül is (mint félidőtől oda-vissza törzsolvasó), amit Könyves Szilvi írt, duplázható :) Örülök az életjelnek, további bejegyzésekben reménykedve, üdvözlettel, Ágota

emiGrants írta...

Hú Piszke, most már nagyon össze vagyok zavarodva. Te írtad eme szülinapi bejegyzést 2016. augusztus 26-án és ezt több mint egy hónappal elkésettnek nevezted, mint 10 éves évfordulót. SZK bejelentette, hogy az első poszt az 2006. július 12-én volt, de amikor legörgettem a jobb oldalon levő bejegyzés listán a legelsőhöz, az meg 2006 augusztus 25-éről van datálva. Én vagyok hülye vagy a blogspot? Mert, hogy Te lennél az, azt aztán nem tételezem fel. Mert akinek a posztjaitól olyan oldalfájásos röhögőrohamokat kapok mindig, hogy le kell pihennem egy darabig, míg magamhoz nem térek, az nem tévedhet!! Persze, ez az egész teljesen lényegtelen, csak az alényeg, hogy írjál és minél gyakrabban! Minimum gyakrabban, mint eddig! Üdv. Neked, az Embernek, a Főkutyának (ha még megvan), a még mindig négy lábbal rendelkező cicának és a szalmabáláidnak. :-)

konyvesszilvi írta...

Lieber/Liebe @emiGrants,

Az a helyzet hogy amikor lepörgeted az oldalt van olyan hogy "régebbi bejegyzések" cimszó

és ha oda klikkelsz akkor utokarácsony lesz mert összesen 17 ( 18 mert az augusztus 21-ei iker bejegyzés) szoval 17 kimaradt bejegyzést tudsz elolvasni.

Irom pontosabban : Aug 25 Véto, Aug 24 Elődöntő Aug 23, 22, 21 ( dupla iker bejegyzés) 16, 15, 9, juli 31, 28, 27, 19, 18, 17, 16, 15, és ugye az első julius 12 Alapozás ez maradt ki.

Szoval jó szorakozást kivánok ( Piszke meg boldog mert valaki ennyire észben tartja a bejegyzéseeket :D )

üdvözlettel SzK

Piszke a Birtokról írta...

@emiGrants: dehogynem tévedhetek, abból jönnek mindig a legjobb sztorik :D (és a megfejtés Szilvinél!)
@SzK: de tényleg, ezt én magam sem tudom :)))) már csak ezért is minimum jár neked egy külön a poszt británról egyszer csak... ;)
(@zsuzsi: mit is mondhatnék... tőlem is mindig megkérdi, nem vagyok-e robot)

konyvesszilvi írta...

@Piszke Jesssz külön poszt igen igen igen de a többi kérdésemre is légyszi válaszolj epedve várom...:))

Piszke a Birtokról írta...

@szk: #2 Főkutya épp most sem hagy írni, de nem tudom eldönteni, hogy újabb adag kaját kunyerál, vagy az épp megkezdődött őszi szerelmes időszakkal kapcsolatban akar vmit a tudomásomra hozni (engedélyt kér távozni, vagy fene tudja)
#3#4 azért nincs kép, mert valamit úgy változtattak meg, hogy most fogalmam sincs, hogy a pékbe kéne picasára képet feltöltenem, a tumblit meg csak linkelni tudom, egyenként képet megjeleníteni nem, de majd orvoslom, ha lesz kis időm
°#5 a konyha teljesen nyilvánvalóan külön poszt lesz, ha majd elkészül, mert miután belekezdtem, komplett átjáróházzá vált a Birtok, így felszámoltam a műhelyemet a verandán, és színproblémáim is vannak, szóval még folyamatban a projekt
#Fiskars-hősök vagyunk, a barik is sérülés nélkül megúszták :)

konyvesszilvi írta...

@Piszke

#2 Főkutya: hogy a kutyuli szerelmes képet rola képet rola lesznek kisFőkutyák vagy kisPrincessinkutyulik? Izgatott lettem. Kutyakaját tudok fénypostán is küldeni. vagy ugye DHL :) ( reklám helye volt naaa) de ha szeretne távozni és romantikázni engedd meg neki :D ( egy Főkutya fan :D )

#3-4 pedig azt hittem hogy előző életedben minimum Hecker voltál Piszke vagy legalább az oviban számitogép volt a jeled.
#5 azt htitem hogy a konyha az legalább (több mint egy poszt) folytatásos rémregény-vagy ovácios regény vagy izgalmi jelenetekkel tarkitott oda lesz, de hogy csak EGY poszt...hát lesporolod az élvezetet :( :P
#Fiskars : tuti a mi fekete ollonk már kb nagykoru és most is segitett az erotik izgato harisnyanadrág tartó táskám megvarrásánál :D hogy hős lennék nem tudomd e mailbe tudok képet küldeni az olloról :D

Bari képek hiányoztak : Barik szőrrel, BArik szőrmentén, BArik és a Fiskars BArik és Fiskars keresztezése és stb stb de telhetetlenek vagyunk Piszke....mi rajongo néped ...( bár én nem szoktam rajongani azt sem tudom mi az de majd csinálok I love Piszke vagy I love Birtok polot :D )

Basimah írta...

Én is örülök nektek, a többit az előttem szólók szebben leírták!

Nyözö írta...

Piszke, így már majdnempikáza (legalábbis nem olyan vészes): https://photos.google.com/albums (bár a végére csak becsusszant egy Aranyalkony, szóval mégis tudod te mi a zörgés)

Node a lényeg, hogy nem unatkoztok, van itt kérem mínuszos/bajuszos hír dögivel! Ismét jót derültem (csak én, az időjárás az nem) a tekervényes szófacsarásaidon! :)