2018. december 6., csütörtök

6: Cukorbaj


Utálok betegségekről beszélni, és azt is utálom, ha mások beszélgetnek róla.

Márpedig falun, a buszmegálló közelségében lakva óhatatlan, hogy lassan mindenkinek tudjam az összes felírt gyógyszerét, a misztikus tüneteit és aktuális közérzetét, akkor is, ha nem figyelek oda. És ha lehet, ettől még jobban utálom a témát.

Aztán egy szép őszi napon azt hallom a verandán molyolva, hogy SzembeGyuri az utcán beszélget valakivel, és épp azt közli vele hangosan:

…ó, hát nekem 18 lett a cukrom…

Komplett univerzumok dőltek össze bennem. Ha már SzembeGyuri is beszállt ebbe a versengve panaszkodós játékba, nagy a baj a világgal. Egész komoly dörmögést kezdtem el tolni magamban, saját szigetekről és távoli tanyákról ábrándozva, amikor megérkezett a mondat második fele, amitől újra hinni kezdtem az emberiségegyrészében:

…a rizlingemben…


Amúgy helló felmelegedés, itt idén mindenki augusztusban szüretelt.



Untitled

4 megjegyzés:

Egérke írta...

erről a távoli tájon lakatlan szigeten egyedül dologról én is sűrűn ábrándozom mostanában :P hiányoltam már szembééket, jó hallani, hogy nem változott a helyzet arra :) Británról is lesz egy poszt? most is Indiában ábrándozik egy jó steakről és angol reggeliről? beázik-e még a tető és van-e vakond arra?

konyvesszilvi írta...

@Egérke Miért mindenki egyedül akar menni egy lakatlan szigetre, én tuti vinnék valakit magammal. Úgy izgibb, persze ellenkező nemüt :D
Britán posztot én is várom már. Meg az a BArilotto? ez nem lehet újra, én már tiszteletbeli Orakulum vagyok, szeretném a cimemet megőrizni. :D
KSZ

Egérke írta...

@Szilvi: Mert már életem párja is az agyamra megy, de kb 1 hét után már lehet unatkoznék :D Azt tervezem, hogy fekszem és SEMMIT csinálok, de azt sokat ;) ha már van ott valaki, azzal kell csinálni valamit, és az nem semmi, úgy meg már mi értelme az egésznek, valamit lehet csinálni itthon is ahol emberek is vannak... bár lehet, hogy a kutyámat vinném :)

konyvesszilvi írta...

@Egerke Szerencse h Ő nem olvassa a kommentedet. :)))
Aki munkamániás azoknak a lakatlan sziget sem opcio. :) találnak egy wifi routert ha ásnak.:)
Vigyél azért Életed párjàt meg a kutyát az lehet jo kombo, gyereket le lehet passzolni a babysitterre :)