2018. december 18., kedd

18: Birkás Tánti szolgálatban


3 éves elmúlt a Medvegyerek, és eleget cincálta már a szülei idegeit ahhoz, hogy szívből jövő röhögéseimért bosszúból párszor átpasszolják nekem.

Jó, ez nem teljesen igaz, a nyáron valójában azért voltam többször is főállású Tánti, mert tesómék közben megmentették a világot, vagy meghódították, vagy valami ilyesmi, szóval nem tudtak mindig vacsorára hazaérni. Logisztikai okokból a leányt nem a Birtokra tették le megőrzésre, hanem én vonultam a kunyhójukba pár napokra, ahol ő a hazai pálya előnyeit élvezhette, én meg a legó-bújócska-plüssbeszélgetés-alváshiszti-egyezkedés-érthetetlenhiszti rotációba minden nap mesés gyorsasággal belefáradtam. Közben meg rengeteget szórakoztam Medvén és Medvével – nem volt mindegy persze az a tudat, hogy a szüleivel ellentétben nekem ezt nem 18 évig kell folyamatosan bírnom. Korábban nagyon sokáig az volt a kedvenc (ismeretlen forrású) gyerekhisztim, hogy apaaaa, mindkét lábam ugyanolyan, de Medve ezt a nyáron felülírta a látszik az árnyékom és én ezt nem akarom tematikával, földhöz vergődéssel, ahogy kell.

Csodálom azokat a könnyen kezelhetőnek nehezen nevezhető jellemvonásait, hogy nem simulékony, nem akar megfelelni, nem áll be a sorba és makacsul elszánt. Ezeken felül pedig éles az esze és a nyelve, imádja az állatokat, ösztönös vezéregyéniség, a hülyéskedésre és pocsolyákba ugrálásra mindig vevő, és nagyon faarccal tud direkt vicceseket mondani. A felsorolt tulajdonságok egyébként az anyjára és az apjára egyaránt igazak, akik korábban nem számoltak a szuperadditív hatás lehetőségével, most meg bezzeg csodálkoznak. Ennél a hatásnál ugyebár a reakcióban részt vevő erők nem összeadódnak, hanem megsokszorozódnak – na ez Medve. És ettől a nagyítós tükörtől tépik tesómék a hajukat két fetrengve röhögés között.

Untitled

Mindezek mellett Medve rendkívül társasági gyerek is, nagyon jól bírja a jövés-menést, akár ők csinálják, akár náluk zajlik, és az új arcokkal szemben is egyből nyitott, felnőtt vagy gyerek neki mindegy. Épp ezért volt totális meglepetés, hogy a 3. szülinapján a lufi-torta-nagycsalád-ajándékok-gyertya kavalkádban inkább elbújt és SEMMIT nem akart, legkevésbé ünneplést vagy szülinapot. Később a névnapján sem kívánt hívásokat fogadni.

Ennek fényében a Karácsony várhatóan nagyon mókás lesz. Főként könyveket kap majd (mert könyvmoly-géneket és kifinomultan választékos szókincset is örökölt), de Esőisten apámmal már megbeszéltük, hogy hanyagoljuk inkább a díszcsomagolást, kicsit esetleg meg is tapossuk és szamárfülesítjük a köteteket, és majd véletlenszerűen leejtjük Medve elé, nehogy megijedjen, hogy netán ünneplés van vagy ajándékot kap.

5 megjegyzés:

Basimah írta...

Enyém gyerek most lett kettő, boldogan köszöntöttem fel születése napján, mire önérzetesen közölte, hogy: Nem szülinap,nem szülinap... :D
Azért az ajándékokat elfogadta :)

konyvesszilvi írta...

Dejo hogy könyveket vesztek neki és nem csak egy applikációval zavarjátok a sarokba .
Amugy szerintem nyugodtan lehet a
" Birkás Tánti " vagy Birkás Tánti nyomdokain link neveket simán védetni most a blogon mire klaviaturához nyul ( kb 6-7 éves korára addigra ) biztositva legyen a megkezdett ösvény.

Borsmenta írta...

Nahát nálunk ilyen gond sosincs h nem akarnak ajándékot. A szülinap meg népesemény, mert muszáj meghívni egy halom gyereket (különben az ünnepelt szarul érzi magát) hadd tépjék a házigazda szülők idegeit. A harmadik után persze már mindenki rutinos.
Én imádom őket figyelni, tökjó dolgokat mondanak és teljesen másképp látják a világot mint mi. Sokat tanulok tőlök, bér ezt ők még marhára nme tudják.

Hogyan lett a kisasszony Medve? Lemaradtam vmiről?

Piszke a Birtokról írta...

@Borsmenta: nem maradtal le, kb. 3 honaposan volt neki egy nagyon pluss, kapucnis, medvefules overallja, tesomek meg ugy setaltak vele, mikor elaludt, hogy atdobtak a vallukon (apro pici volt), ettol ugy nezett ki, mintha medvebocsot szoktetnenek valahonnan :) amugy semmi medves nincs benne, nagyon csajos :)

Névtelen írta...

Ez a legjobb adventi kalendárium :)
Nóra
Ui: kell már a Sokolhoz a laposelem?