2018. december 3., hétfő

3: Betlehembe értek


Helyi értelmezés szerint.

Tényleg rendes falu a mienk, minden decemberben van a játszótéren szép nagy karácsonyfa, díszes óriás adventi koszorú a homokozóban, és persze a Betlehem is időben megépül, ráadásul karácsonyi műsor is kerekedik mindig, szóval a lelkesedésre és a hangulatra nincs panasz.

A Betlehem azonban évről évre felvet néhány, egyre gyötrőbb és mindig megválaszolatlan kérdést. Például mi lehet valójában az az egyre furcsább kinézetű jószág, ami a legjóindulatúbb fantáziával is legfeljebb komondorba öltött dakszlifoxinak látszik? Meg hogy hát értjük, hogy kicsi falu ez, ráadásul a térképen is alig van rajta, és szegény ember meg vízzel főz, de ha egy napkeleti bölcs már ideért, hol tévedt el a maradék kettő? Hogy viszonyul a szaloncukor az arany/tömjén/mirha trióhoz? Minden részlete kincsesbánya, én mondom.

Untitled

Az idén újdonságként felkerült (és ezzel a Betlehemnek kissé akváriumos jelleget kölcsönző) védőháló kapcsán joggal tolakodhatnak elő olyan további kérdések, hogy ki akarhat kisjézust lopni, esetleg másként kiszökne-e az azonosítatlan molyrágta plüsslény, netán ették-e már meg valaha kóbor kecskék a szalmát a ded alól. 


Untitled

Természetesen az a lehetőség semmi körülmények között fel sem merülhet magyarázatként, hogy esetleg térfigyelő kamerák rögzítették két éve, mikor a járni épp csak kezdő és szörnyen elfáradt unokahúgom négykézláb beesett, majd ráaludt a jászolra…

5 megjegyzés:

zsemolino írta...

ez a térfigyelő kamera dolog némiképp hihetetlennek tűnik, persze nincs kizárva. a healthandsafety megfontolás már reálisabb, szerintem nincs beoltva a plüsslény veszettség ellen

Névtelen írta...

Az a háromkirály inkább valami narrátorfélének tűnik ebben a kompozícióban (bár elsőre királylánynak néztem, aki szája elé kapta szörnyülködésében a muffba bújtatott kezét).
Juli

Halasi Zsolt írta...

Nagyon jó az adventi sorozat, köszi hogy írod!

konyvesszilvi írta...

Azért néha aludj blogirás közben mert szörnyen fáradt lehetsz az írásod alapján.
szép napot üdv KSz

Nils Holgersonné írta...

Tszm-en konkrétan ellopták a kisjézust, az egyik helyi kislany babája volt, amit kölcsönadott :S