2012. július 11., szerda

Biznisz

Mert érdeklődés volna rá.

Amennyien mostanában a "hogyan fűkaszáljunk" keresőszóval jutnak a Birtokra, érdemes lenne embernek megfontolnia egy online fűkaszatanfolyam indítását. Ha engem kérdeztek, szerintem ez a legjobb:
A tavak mellett stoppoltak, szimpatikusak
Tegnapi tapasztalat: az igazi birkát arról lehet megismerni, hogy úgy béget, mintha kevés tehetséggel próbálna utánozni egy igazi birkát. Vagy ők néztek túl sok rajzfilmet, vagy én. (A birkahangokról készített tökéletesen hangtalan videót inkább nem mellékelem.)

11 megjegyzés:

BAnya írta...

Az igazi birkát arról lehet megismerni... :D Ez jó!!! Nem tudom, felétek pl. a kutyák milyen dialektusban beszélnek, de mifelénk még kutyától se hallottam konkrétan azt, hogy vau.

Piszke a Birtokról írta...

@BAnya: ellenben figyelgetem évek óta a békákat, az angol a "ribbit" hangutánzóval sokkal jobban elkapta a mondanivalójukat, mint mi a brekekével :)

Messzenéző Minyon írta...

Na és a gyöngytyúk mit mond? A nép szerint azt, hogy "takács", de szerintem egyszerűen csak azt, hogy "nyikek".

Piszke a Birtokról írta...

@MM: :D:D:D ebben az a csodás, hogy ezek közül még egyiket se hallottam, se gyöngytyúktól, se humántól :D (off: a britán készül idén házi cidert csinálni, izgatottan várom)

Hobbikertész írta...

Ugyanez a helyzet a basic tyúkkal:
Kot-kot vagy pok-pok?

Hobbikertész írta...

Ja, és kíváncsivá tettél, hogy nálam, mi a leggyakoribb kereső kifejezés.
Kapaszkodj meg:
David Hasselhoff. :D
Eddig is sejtettem, hogy komoly szakmai blogom van, most már tudom is. :D
Jövő héten megnézném előben azt a fűkaszálást! :)

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: most kicsit irigykedem, egyszer már én is leírtam itt ezt a nevet, mégse jött még miatta senki.

Csaba írta...

Hol látjátok ezeket a keresőkifejezéseket?

Piszke a Birtokról írta...

@Csaba: a legtöbb blogszolgáltatónál az adminfelületen látszik valamiféle napi/heti/havi statisztika, nagyjábóli olvasószám/oldalletöltés, milyen országokból, milyen böngészővel kattintanak, milyen oldalakon van ide hivatkozás, és konkrétan a bloggernél (blogspotnál) a 'forgalom forrásai' alatt van egy 'keresési kulcsszavak' szekció is. Ha jól emlékszem, van olyan gadget, amit kitehetnék az oldalra, és akkor az olvasók is látnák a leggyakoribbakat/legutóbbiakat, mittomén, de annyit nem ér ;)

Messzenéző Minyon írta...

Akkor a britán azt is tudja, hogy készül a cider? Mert nekem nem sikerült kiderítenem. Azt mondták, se nem bor, se nem sör. Akkor mi? Milyen technológiával készül?

Piszke a Birtokról írta...

@MM: ő igen, és állítása szerint a világ legegyszerűbb dolga, én ott mindig leragadok, hogy kell bele mindenféle hulladék alma, aztán élesztő is, aztán kívánt szárazságtól függően cukor is, és a présen meg darálón kívül hordók is kellenek, szóval elindul pálinkának, aztán lesz valami erjedési folyamat, de hogy végül hogy maradnak benne a buborékok, meg hogyan tisztul le/fejti át, az így elméletben nekem sem tiszta, de én a bor lépéseivel is bajban vagyok. Majd gyakorlatban ha látom, biztos többet tudok. (Az első bodzapezsgőm egyébként nem lett siker, nem tudom ugyan, milyennek kéne lennie, de biztosan nem keserűnek)