2012. július 15., vasárnap

Tipikus

Szerteágazok.

Ha rég látott ismerősnek röviden kéne elmesélnem, hogy is vagyok mostanában, a jelen pillanattal igazán átfogóan és érthetően tudnám jellemezni az állapotomat. Miközben két férfiember az elegánsan aláomlott hajnalkafalat reparálja a verandán, a fazékban pektin fő a hullott almából, a nyílvesszővel átluggatott vaddisznók és farkasok pedig laposan pihennek a kertben az utánfutón, én a vaterán egyszerre keresgélek maradék csempét (mert hátha) és nagyestélyit (mert muszáj). Ugye, hogy nincs több kérdés?
És a kútra kúszó hajnal is megvirágosodott

22 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Piszke! Nagyestélyiben nem tudok segíteni, maradék csempe van. Egyébként milyen csempét keresel?
üdv. ica

Névtelen írta...

Nemtán igent mondtál?
Maradék csempében nemannyira, de ha a cementlapot akarjátok kipótolni, akkor abban tudok segiteni. Mostanában gondoltam rá, hogy meghirdetem ingyenes elvitelre. Ezért itt is közzéteszem, hogy akinek kell az viheti. 9+13+5 m2-es helyiségekből kb 90 %-a megvan, mind különböző mintával. Laci
(Amire vágysz, az padlástégla néven fut.)

Nils Holgersonné írta...

Kedves Piszke! Csempében nem tudok segíteni, nagyestélyi van.. Egyébként mik a méreteid?

Viccen kívül, ha nem hosszútávra kell a ruha, szívesen kölcsönadom. Én 176cm ésátlag 60 kg vagyok, a ruha kétrészes, mikorra kéne? Bp-re biztos el tudom küldeni, ha nem sürgős, lehet, máshová is tudok fuvart szerezni.

Nils Holgersonné írta...

Egyébként hová akartok csempét? Nem festett beton lesz a konyha-nappali? :(

Piszke a Birtokról írta...

Hű, komolyan zavarba hoztok ennyi segítőkészséggel :)

@Ica: konkrétan semmilyet, de hátha elém ugrik PONT az :)(amiről most már azt is tudom, hogy nem is csempe/járólap)

@Laci: igen, igent mondtam (én marha állat) egy egyéjszakás kalandra, megjelenés külföldi procc eseményen, ahol elbújni nem fogok tudni, tehát a nagyestélyi kikerülhetetlen. Padlástégla: na végre ezt is megtudtam, köszi :)

@NH-né: nagyon köszönöm, de a 163-as magasságom szinte a legkisebb problémát jelentené ebben a sztoriban. Igazán csak azért nézelődöm, hogy egyáltalán valami fogalmam legyen arról, mi is egy estélyi, eddigi életemben ilyennel nem kellett foglalkoznom. És bár látszatra átlag 38-as méretnek tűnök, sajnos próba nélkül zokninál vagy bugyinál bonyolultabb ruhadarabot nem vállalhatok be, ez már többször bebizonyosodott. Ezért is utálom előre az egész hercehurcát (február óta tudom, hogy kéne majd augusztusra), hozzátéve, hogy persze majd cipő meg minden egyéb olyasmi is kell, ami egy normális nő ruhatárában megtalálható. Majd lassan veszek egy nagy levegőt, és megpróbálok hiszti nélkül rászánni egy budapesti napot.
Festett beton: de, de, még mindig az a fő terv, de ha hirtelen beesne a kertbe pár raklap padlástégla, annak is tudnék helyet találni ( veranda, fürdőátjáró, van még burkolni való felület).

zazálea írta...

sem csempében nem tudok segíteni, sem nagyestélyiben, ellenben a vaddisznó roppantul érdekel.
(megragadtam a lényeget, azt hiszem)

Piszke a Birtokról írta...

@Rita: na végre valaki az igazán fontos dolgokra figyel :) vaddisznókról részletek nemsoká

Névtelen írta...

Nyilastábor volt? Laci

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: hát ez így ebben a szóösszetételben elég rosszul hangzott... de ha íjászatra gondolsz, akkor közelít :)

Nils Holgersonné írta...

Hm, a 163 cm tényleg probléma lehet, mert a szoknya hosszú. Kár. Mégiscsak kéne az a futárszolgálat, mert ha 38-as vagy, akkor legalább a felsőt elküldeném, és akkor csak egy szoknyát kellene venned (amolyan csini fűzőféleség). Mindegy, látom, ha egyszer összefutunk, nem ruhákról fogunk csevegni :) bár egy zöld zsebesnacim nekem is van, rohad már le rólam, de imádom :D

A vaddisznó engem is érdekelt ám, de annak csak a megevésében tudnék segíteni, gondolom, az meg nem probléma nektek sem :D

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: hát az biztos, hogy klasszikus csajos vonalon meglehetősen retardált beszélgetőpartner vagyok, de azért biztos akadna még más témánk :) Ezt a vaddisznót pedig hidd el, hogy nem szeretnéd megenni ;)

Nils Holgersonné írta...

Ja, nem aggódtam, h ne lenne témánk :D

Messzenéző Minyon írta...

Érdekes, nekem ebben a posztban a legfeltűnőbb momentum az volt, hogy mégsem bírta ki a hajnalkarohamot az embered által kreált futtató.

Piszke a Birtokról írta...

@MM: a vicces a dologban az, hogy tökéletes szélcsendben, minden fizikai abúzus nélkül adta meg magát - oké, előzetesen a szél eleget rángatta a külső deszkaperemet, az hullott ki a keretből, amin a madzagok keresztülfutnak. De megerősítés-javítás megtörtént, hajnalkák nem károsodtak, jövőre pedig masszív fa rácsozat lesz.

Hobbikertész írta...

Szerintem lehet, hogy tudok ruhában segíteni... :)
Ne vegyél egyelőre semmit magadnak/magadra. :)

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: ne viccelj, fele akkora vagy, mint én :D

Hobbikertész írta...

Hát szoktam én viccelni? :D
Ki hazudta ezt? :D

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész. ja, akkor jó, mert viccnek durva lett volna :D

Szerafina írta...

na kimasztam en is a mallo vakolat alol. :) frissen bontott csempenk van nehany darab, nem tul sok, de nem szamoltam meg (mondjuk ugy 40 db, a nagysagrend miatt irom). feher, negyzetes, egyenesen a hatvanas evekbol. :)
engem a pektin erdekelne jobban kifejtve, mert hullott almank is van par vodorrel. :)

Piszke a Birtokról írta...

@Szerafina: na végre, már kezdtem azt hinni, hogy mégse vettétek meg, vagy a meggyszüret betemetett, vagy mi :) Megyek is fejleményeket olvasni.
Csempe köszönöm, nem, ellenben dekorálni jó lesz az még;) Pektinileg az első próbálkozás nekem fura végeredményű lett, utánanézek még kicsit jobban, hogyan is kell kinéznie a végén (az enyém nem tűnt zselésnek/lekvárosnak, csak mint egy nagyon tömény almalé)

Névtelen írta...

Új-padlástéglás burkolás: http://garhof.blog.hu/2012/07/22/burkolas_no_2#more4671733
Laci

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: a klasszik tégla formátumot ugyan jobban szeretem, de ez így is tetszik, köszi :)