2012. augusztus 2., csütörtök

Félgőzzel

A pörgősnek ígérkező augusztus előkészítő, szinte eseménytelen napjai zajlanak.

A háromnapos, nemzetközileg és családilag is túlzsúfolt, teljes Dunántúlt és Budapestet érintő maratonom végén plusz egy külföldön élő programozóval és plusz egy kutyával sikerült visszatérnem a Birtokra, hogy megkezdjem a felkészülést arra, hogy egy hét múlva megint eltűnjek két hétre.
Jártam közben a Tengerimalacvárosban is, vízimalom, templom és városháza is van a Tengeri utcában
Kora délutánig majdnem minden a tervek szerint haladt, a munkában csak egyéb munkák tartottak fel, a kutyák nagyon kedvesen viselkedtek egymással, és a hőmérséklet sem ment 36 fok fölé. De aztán...
Érkezett a britán két franciával, akiknek komplett menetrendes útvonaltervezésre volt szükségük, jöttek válogatott szomszédok létráért, kutyák által véletlenül szétharapott teniszlabdáért, egyéb ezért-azért, és közben telefonon egyeztettük a holnap érkező kétgyermekes dizájnerkontingenssel a mindenféle bevásárlási, hálóhelyi és programügyi részleteket, majd hirtelen beállt pár perc csend, amikor megkérdeztem a normál létszám fölötti kutya gazdáját, hogy szerinte még ki nem volt ma itt a faluból, mire egyből rávágta, hogy a polgármester. Aki pontosan két perc múlva telefonált, hogy beugrana, ha nem alkalmatlan.
Gondolkodom, főzzek-e még ma bodzalekvárt.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Főzzél! (És küldhetsz is kóstolót.) Laci

Bodzás Vendégház írta...

Nálatok már van miből főzni? Errefelé - Bakonyalján - még igencsak zöldes a bodzabogyó...

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: hát ma már mégse, sötétben nem szüretelek
@bodzazsuzsa: némelyik lassan már túlérik, mély bordóvörös minden

Szerafina írta...

a szetharapott teniszlabda mire jo?

Piszke a Birtokról írta...

@Szerafina: a kisfiú, aki az akkor még ép és egészséges teniszlabdát beütötte a kertbe, szintén nem gondolta, hogy Vendégkutya szerint azt félbeharapva, mocskosan a legjobb szuttyogtatni

Vendégkutya írta...

"Vendégkutya szerint azt félbeharapva, mocskosan a legjobb szuttyogtatni..."
...de olyannyira, hogy még ma délelőtt is lehetett szuttyongani rajta, amíg be nem gurult valami szekrény alá vagy valami ilyesmi.

Nyözö írta...

Piszke csak nem ide mentek: BeerTok Eco-fest? Épp ma reggel láttam Szentendrén egy falragacsot erről az eseményről. :)

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: na most túl azon, hogy nem tudhatod, hogy engem elektronikus zenével két másodperc alatt lehet rohadtul felidegesíteni, miből tippeltél erre a programra??? :D

Messzenéző Minyon írta...

Húúú, ez nagyon ismerős: amikor elterevezek mindenfélét, de egyszercsak elkezdenek jönni a mindenféle népek, és csak jönnek és jönnek, akik meg nem jönnek, azok telefonálnak, a terveknek meg fuccccs. Valami ilyesmi van ma nálunk is. (Bár még nem jött senki, de még nincs vége a napnak...)

Muskátli Büfé írta...

Piszke, akkor ma főzöl bodza lekvárt? :) Ági

Piszke a Birtokról írta...

@Muskátli Büfé: hát a fene se tudja, egyelőre csak sok palacsintát sütöttem sok felnőttnek és gyereknek, most malackát vakargatni kell szaladni, aztán nemzetközi íjászat lesz ismét és még hamburgert is kell sütnöm, de ha esetleg közben megszedi valaki a bodzát...

Nyözö írta...

@Piszke nekem sem esetem ez a fajta zene, csak megtetszett a szójáték a BeerTok néven... Ha már van tévé miért ne lehetne fesztiválod is? :)

És hát természetesen honnan tudnám milyen a zenei ízlésed? Nyilván sehonnan :) Szóval ne vedd zokon kérlek. ;-)

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: baaaaasszus, látszik, hogy mennyire fáradt vagyok, magamtól le nem esett volna most ez a szójáték... (az meg nyilvánvaló, hogy nem ismerheted az ízlésemet, és mivel nem értettem a szójátékot, nagyon nem láttam semmilyen összefüggést :D )