2013. május 21., kedd

Barista

Képrejtvény kómához.

Ember pitymallatkor elosont gombászni, és itt hagyott engem mindössze ennyivel, nem tudom, miből feltételezte, hogy két adag koffein előtt megfejtem.
Az ajándék gépszörny végleg kiadta a gőzt, béke zaccaira, újra a régit használjuk

Vigyek kávét a subáknak?
Főzzek bárányból kávét?
Netán finom utalás arra, hogy birkaszelídséget vár el tőlem, ha végre megkávéztam?
Vagy etessek babkávét a barikkal, létrehozva így a regionális kopi luwakot?

Szerencsére még a második kávém közben, barikiengedés előtt hazaért, és azóta nem kérdeztem rá a megfejtésre. A rackák és a koffeinszintem kösz, jól vannak.

26 megjegyzés:

Dominika írta...

Ember nagyon tehetséges, vajon ő mennyi kávét ivott rajzolás előtt? Egyébként meg ne panaszkodj, hát hiszen hagyott neked (megoldó)kulcsot is... :-))
Egyértelműen az élet körforgására utal a rajz, miszerint tyúk vagy tojás, csak leképezte neked egészen személyes aspektusban. Vagy nem.

SzilviaA írta...

A kétvégű nyíl az ellentétet jelenti. A bárány az alvást a kávé az ébrenlétet szimbolizálja. Az Ember egy filozófus aki jól rajzol! :)
:)

Nils Holgersonné írta...

én nem tudom, de a címbeli megközelítést találom legvalószínűbbnek. Kérdezd már meg!!

Piszke a Birtokról írta...

@minden megfejtőnek: ember egyelőre elmélyülten gombát határoz, nem merem ilyesmivel zavarni, mert aztán összekeveri az olajos aromásat a piskótaillatú gombával. Engem a kétirányú nyíl továbbra is kétségek között tart: vagy bari, vagy kávé? Vagy Myreille szerint nagy távolság kell a kettő közé, nehogy leöntsem forró kávéval a rackát és összemenjen a gyapjú? Csupa rejtély az élet.

Hobbikertész írta...

Coffeesheep? :D

ember írta...

Khmmm, hát izé. Nem akarom lelombozni a nagyérdeműt, ezért inkább nem mondok megfejtést. A tieitek sokkal jobbak :)
(annyit elárulok, hogy a képrejtvény készítése előtt még én is csak egy kávén voltam túl, és még az sem nagyon kezdett hatni)

Piszke a Birtokról írta...

@ember: de ugye nem az, hogy te csináltál nekem kávét, én cserébe engedjem ki a barikat? Kölcsönös és érdekmentes barátságot szimbolizáló oda-vissza nyíllal?

Névtelen írta...

Szerintem egyértelmű: amig lefő a kávé enged ki a juhokat! Laci

Piszke a Birtokról írta...

@Laci: á, azt ő is tudja, hogy minimum 2 kávéig nem beszélek, nem öltözöm, nem létezem :)

Dominika írta...

Lehet, hogy csak annyi volt az egész, hogy jobbra van a kávéfőző (mint a fotón is látszik), csak hogy az álmos Piszke könnyebben megtalálja, balra viszont az ajtó helyezkedhet el, melyen keresztül a koffenintartalmú de még mindig álmos Piszke a rackákhoz juthat/kell, hogy jusson...

Piszke a Birtokról írta...

@Dominika: állítólag Te jársz legközelebb az igazsághoz, de további részleteket én sem tudok :)

Nils Holgersonné írta...

ja, azasztalon levő kulcsnak van vmi jelentősége?

ember, ne csigázz! különben beleírlak afilmembe, mint titokzatos karaktert, aki mi denhol képrejtvényeket hagy, és a falu nem törődik vele, amíg ki nem derül hogy ő tudja, ki a gyilkos, csak nem meri elmondani, vagy sokkos még mindig a látottaktól, és így próbálja a tudomásukra adni

Piszke a Birtokról írta...

@NH-né: gondoltad, hogy csak úgy véletlen benne hagytam a képben? Az a barik indítókulcsa. De többet nem árulhatok el, különben nem írod tovább a forgatókönyvet :D

Tarhonyakártevő írta...

Ember mérnökféle, az már kiderült. Lélekben mindenképpen. Tehát akkor ez egyszerűen a birka-kávé távolság korrekt ábrázolása, mindössze a számérték és a mértékegység hiánya bonyolítja a helyzetet.

Bár, ha jobban belegondolok, egy számérték nem segítene, hanem sőt.Akkor meg agyalhatnánk a mértékegységen.

Viszont akkor ez egy sima kétismeretlenes egyenlet. Birka-kávé távolság egyenlő Nx. Rendezzük x-re. Vagy birkára.

Mátrai, a paréj írta...

Gőzölgő bárányragu leves legyen, mire megjövök! Csuporba!

Piszke a Birtokról írta...

@TK: ha 2 KV egyenlő 1 birka, hány mol koffeint tartalmaz 3 racka gyapja?

@Mátrai: ezt kérem maga sem gondolhatja komolyan... még kávé előtt sem :D

Unknown írta...

jelentkeznék helyes megfejtőnek tehát

Drága Piszke a Megfejtés Piszke ujra tanulnod kell Barik várják anyujukat és simogasd meg Embered helyett is őket és ezt a kávé után és a kávé előtt tedd meg :D Ha gáz van akkor van kocsikulcs de ez ugye a NEHOGY UTÁNAMGYERE KOCSIKULCS TEHÁT MAX SOS VÉGSZÜKSÉGLETBEN.

Kávéfőzőben mi is megszivtuk egy tanács ha nem főz kávét akkor fogd meg és ecetes lével főzz le egy adag vizet - kávé nélkül - és akkor kitisztul a cucc ha utána müködik akkor jo ha utána sem akkor gáz van és akkor delete a kávéfőző.

illetve a képrejtvény B verzioban azt is jelentheti hogy a barik megkapták a kávéfőzőt játszopajtinak :D

no cuppantás Dunán innen :d

Unknown írta...

a nevem még mindig elég fogyi köszönjük gmail :d

Dominika írta...

A filmben ember lenne a ballonkabátos, kalapos figura, akit mindig csak hátulról vesz a kamera, és a kabátját húzza a szél. Csak azt látjuk, hogy egy helyre belép, bent van pár másodpercig, majd kilép, de előtte óvatosan szétnéz. A következő snitt már a kis táblát mutatja, mert ő így üzen, ezzel a kóddal, mindenhol ott hagyja a kéznyomát. Az ez utáni snitt pedig először közelről mutatja a táblát, majd egyre távolodik, és látjuk, hogy titkosügynökök hada veszi körül és próbálja a kódot megfejteni. És egy nap, találtak egy kis táblát a falu könyvtárában is...

Piszke a Birtokról írta...

@Dominika: ha lenne annyi időm és videós tehetségem, amennyi nincs, csak elkezdeném lassan forgatni a Birtok TV krimi-szappanoperáját :) Forgatókönyvírók: Ti :D

Piszke a Birtokról írta...

@Innen Szilvi Dunán: ember kétnaponta szerelte az átok gépet, teljesen komolyan ment már neki csukott szemmel, hátratett kézzel. Több liter ecettel vízkőtelenítettük többször. Ha nem, hát nem. Postaláda még lehet belőle...

Bóbita írta...

Piszke, kedves! Átugrottad Dominika utolsó mondatát!
Éberség! Valaki már bárányragu levesről álmodik! Vajon Subákok egyben vannak-e még?!

Nils Holgersonné írta...

Birkafejet az ágyba, ha Piszke nem irja alá a könyvtárosi szerződést?
Neeee, ez még viccnek is rossz. Az én filmemben az áldozat (legalábbis az _első_ áldozat), valaki olyan,akihez nem kötődünk érzelmileg. A falu félnótás kocsmatölteléke,akinek már úgyis csak hetei lennének, mielőtt az alkoholmrgezés végleg ledönti, esetleg valami ismeretlen átutazó, aki mar eleve gyanús volt nekünk, ahogy ravasz képpel besétált a Kossuth utcára, tuti, hogy van vaj a füle mögött.

Piszke a Birtokról írta...

No, a könyvtáros téma immár okafogyott, két jelentkező is van a pozícióra, de róluk is közgyűlés dönt, és még akkor se biztos, hogy marad-e egyáltalán könyvtár - ebből fakadóan a felajánlott könyvek elhelyezésének lehetőségeiről is csak később tudok meg biztosat. (egy ekkora faluban az új/régi/állandóan változó járási/megyei/helyi/holdállásfüggő döntési kapcsolatokon a franc se tud kiigazodni)

Névtelen írta...

Kávé előtt báránynál vagyok... Bárány után kávé köll...
Gondolom. Asszem. Tán...
Szücsi

Mátrai, a paréj írta...

Azért, ha férnek el a könyvtárban a fölajánlások, elmennék a fölöslegért!