2013. május 2., csütörtök

Bővülő Birtok

Tényszerű, földszáraz beszámoló a sok kerti ezmegazról.

Tessék, már megint kapkodtunk, ha jót akartunk volna, csak ma tettük volna el az uborkákat, méla kussban, majd jövőre emlékezni fogok rá. Mindenesetre legalább almával nem fociztunk.

Többek közt azért sem tudunk most ilyen szigorú menetrendhez igazodni, mert a Birtok szép csendben meghízott. Tavaly óta néhány újabb városi légvárépítő is földtulajdonos lett a faluban, és velük együtt amolyan anarchoszindikalista kaotikus közösségi kertészetet hoztunk létre. Mindenki beleteszi, amit tud - mi főleg munkát és energiát (mert mi vagyunk itt), ők meg további földterületeket, eszközöket és a többi. Így durvult idénre minden több százas nagyságrendre, minek következtében már tervezem a locsolókannára és kerti szerszámokra optimalizált új fitneszirányzat tökéletesítését (programba épített bioszoláriummal).

Jelenleg csak a kertekkel és a baribámulással is elmegy napi 34 óra, de úgy tűnik, épp jól megy az időtágítás, a plusz szükséges egyebeken kívül (tudta-e Ön, hogy krumplivetés közben is kiválóan lehet olvasni?) további hülyeségekre is sikerült perceket szereznem. Nem bírok magammal, mert túltelített olfaktorikus orgonakoncerttől szagos a környék.
Még jó, hogy csak tíz lépést kell érte menni

A rétegzett dekorcukor viszonylag gyors próba volt. Lehet, hogy felhasználáskor a végeredmény olyan lesz, mintha szappant oldanék teában, de ha más nem, a látványért (és a jelenlegi illatért) megérte. Vigyázat, cukros orgona/orgonás cukor ömlesztése következik.

Lecsumázni majdnem olyan szórakoztató, mint a gyerekláncfüvet
Zselére és szörpre még nem szántam rá magam

A Subák eközben boldogan kummogva legelésznek, figyelmesen válogatnak, látszólag nem mindegy nekik, melyik pitypangon a legjobb kérődzni. Kaptak sót és almot is, egészen otthon érzik magukat, már csak a legyeket kéne eltanácsolni a körletükből. Hamarosan intézzük nekik a fodrászt is.

Így lazul a gyógyhatású gyapjútakaró alatt

26 megjegyzés:

Hobbikertész írta...

Süni azt kérdezte az utolsó fotó láttán, hogy "Elásták a kecskét?" :D

Piszke a Birtokról írta...

@Hobbikertész: :D :D Ja, az a wellness-iszapfürdőjük. Nem.

Nyözö írta...

No Piszke ezt az orgonacsumázást nem kellett volna említened. :) Nekem rögvest a két évvel ezelőtti Orgonaszörp és Sziszifusz rejtett üzleti kapcsolata ugrott be. :)
Azóta berberisesedik a tekintetem ha Asszony szóba hozza, hogy itt a tavasz trallala, virágzik az orgona (csak hogy a kisgyerekes kommentelőket is kínozzam kicsit)...

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: mondom, ha igazán nagy bulit akartok, sárga pitypanglevelet szemezgettek :)

Nyözö írta...

@Hobbikertész pedig nem lábatlan az a kecske hanem csak légpárnás. Igaz a másikon sincs korcsolya, de a gyerek számára ez megnyugtató válasz hidd el... Bár a napokban megkaptam, hogy repülő elefánt nincs is, csak kitalált, el is szomorodtam, hogy mivé lesz a világ. De megnyugodtam, amikor a sziklakertben feltűntek a harapós cápák, hogy mégsem tört még meg a világ rendje... :)

Mátrai, a paréjtalan írta...

Ugye, milyen igazságtalan ez a kurva kapitalizmus? Amit szeret csinálni az ember, és napi 34 órát töltene vele, pont azt nem fizeti meg.
Ráadásul, azt olvasom ki itten a föntebbiből, hogy ember gombaszakértelme beérik, de legalábbis valami hallucinogént becsempészett a reggeli kávédba. Haló, haló! Abból a cuccból viszont kérünk!!

Piszke a Birtokról írta...

@Mátrai: én cucc nélkül vagyok olyan, amilyen, ellenben @Nyözö a sziklakerti cápákkal gyanús :D

Nyözö írta...

@Piszke éééén? Gomba nincsen (majd most az eső után lesz bizonyára) de az előbb egy lila agárt találtam a kertben. És ez kéremszépen holt komoly, éppen most fogom majd post-tolni, ha el nem húzódik a reggel. A cápa pedig mindenfelé feltűnik, de leginkább az öt éves fantáziájában.

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: régi mániám, hogy 3-5 évesek agyában lévő fantáziákból kéne szintetizált kivonatot készíteni és jó pénzért árulni Felnőtteknek, rájuk férne..

Nyözö írta...

@Piszke jajj nekem azt hiszem nem kell több, így is szokszor hátrányban vagyok... :D Néha már szegény gyerek realistább mint én.

De abban teljesen igazad van, hogy szebb lenne a világ, ha több maradna az emberekben a gyerekkorukból.

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö: nyilván nem is Rád és az itt megjelenőkre gondoltam;) Ide Felnőttek nem járnak (max. egyszer).

Névtelen írta...

@Piszke: Nana, csak csínján azzal a fantázia[strike]panaszlakattal[/strike]kivonattal! Épp mostanság tapasztalom, hogy némelyik felnőtt agyában enélkül is hajmeresztő fantazmagóriák születnek... :(

Ellenben Süni kérdésével egyetértek, az én olvasatomban Kazalból Kikandikáló Kecske az illető. De a légpárna sem rossz, el tudom képzelni, ahogy így felszáll és ellebeg... :D
Juli

Névtelen írta...

Naná, hogy nem ismeri az áthúzott szövegre vonatkozó HTML-kódot. Mér' is hittem, hogy működni fog... :(
J.

Piszke a Birtokról írta...

@Juli: az adagolásról és ellenjavallatokról kérdezzemegorvosátgyógyszerészét ;)
(html-t csak nagyon korlátozottan bír (b, i, a), linkelni se bír rendesen ez a szerencsétlen)

Nyözö írta...

@NévtelenJuli velem vigyázz mert énvagyoka ZenBuddhistatelevízió férfibemondónője! Puttttty. :) És micsinálsz ha elolvad a jégkrémbalett, szegény Piszke meg takaríthat utánunk? :D

Ui.: a mélységemet ne firtassuk, az más lapra tartozik... :P

Hobbikertész írta...

@Nyözö: Ez egy jedikecske inkább, aki ráadásul juh. A Dagobah rendszerben még Yoda mester tanította ki. És Süni is megmondta, hogy már nem akar rendőr lenni, mert inkább Jedi lesz, az sokkal viccesebb. :)

Nyözö írta...

@Hobbikertész akkor szerencsés vagy, az erő veletek lesz. Süni csak integet egyet és máris tölgyeket ültethet át, köbméterszámra mozgatja meg a földet stb. Jó lesz az... :)

Mellékesen a homoksikló is légpárnás volt, max. ezen a példányon van egy kis szőrme, meg olyan szarvdísz mint a texasban rohangáló olajmilliomos autókon szokott... :) Lehet titkon Beru néni blogjára tévedtem?

Piszke a Birtokról írta...

@Nyözö és @Hobbikertész: az egész valójában úgy kezdődött, hogy a homoksikló elütött egy Taun Taunt...

Névtelen írta...

@Nyözö: Majd nézek, csak nem tudom, melyik szememmel... ;)
Juli

Névtelen írta...

Sokkal jobb, mint egy hagyományos homoksikló: jobb ülés esik a gyapján, és jobban lehet elöl kapaszkodni. Érdemes lenne szabadalmaztatni.
Juli

Nyözö írta...

@Juli akkor ebben nincs is bal ülés csak jobb? Kétjobbkezes gyapjas homoksikló? Egy jobb jó, két jobb jobb? Vagy hogyisvanez?

Ha angol akkor ugye anyósülés nincs, ha jobbrahajtós akkor meg vezetőülés?

Amúgy rájöttem: ez tényleg sikló, ezért nincsenek lábai!!!

Névtelen írta...

@Nyözö: Nincs hát. Vagyis hát van, mert azon ülnek, a sofőr elöl, az utas meg mögötte. Mint az Endor holdján -- ahol a macikák laktak -- azok a birodalmi robogók, na.
Juli

Hobbikertész írta...

Lőni lehet vele? Mondjuk, kék lézersugaras szemüzemmóddal? Vagy csak potyogtatós, és hátrafelé tüzel büdi jedibogyókat?
És a sötét jedikecske Sith lovag? És ki a mestere? Vagy ő a mester, de akkor ki a tanítvány?

Mátrai, security írta...

Hijnye, barátim! Itt már mindenki begombázott.
Lebegő jedik, yodák, lézerek, miegymás.
Azér' hogy egy birka (jobban mondva: a racka az juh) ezt hozza ki belőletek...! El se merem gondolni, mi lenne, ha a birtokon megjelenne egy szürke marhácska!
A holland kafésopok szövetsége sírva könyörögne a receptért.
Goában bezárna a bazár.
Exhumálnák Bob Marley-t és jamaicai lakópark épülne Tabon.

A távlatok beláthatatlanok. Futni csak akkor kéne, ha majd berágnak rátok a kolumbiai/mexikói fiúk. Addig hawajdídzsi, szabadság.

Piszke a Birtokról írta...

Én már megszólalni sem merek :D

Nyözö írta...

@Mátrai Tab a tabiaké, Jamaica a jamaicaiaké. Na ezt mond ki 100x egymás után. :D No és ha bővül a birtok, akkor előbb utóbb lesz még itt eltűnt szürkemarha a ködben, igaz-e Piszke!