2013. május 15., szerda

Hirtelen felindulásból

Véletlenül vettem múlt héten harminc négyzetméter padlót.

Tudom, ez ruhával és cipővel gyakrabban megesik, de én ilyen boltokba nem járok, csak barkácsosba. Ahová egyébként masszív hajnalkafuttató rácsért ugrottunk be.
A megmagyarázhatatlan impulzusvásárlás és a védhetetlen kompromisszum ritka csillagállásokkal kombinált konstellációjában a számomra is érthetetlen választás a laminált padlóra esett. Pro érvek: további kiegészítők nélkül lerakható, nincs utókezelés, nem kell miatta ablakon át közlekedni két napig, bizonyítottan takarítható, parázs- és kutyaálló, jó a színe. Kontra érv: még kimondani is fáj, hogy laminált padló, a sznob toplistámon ennél lejjebb csak a linóleum van. De az vesse rám az első járólapot, aki 3+4 év után bírta volna még türelemmel.
Igazi rejtély: a kopott szürkés árnyalat a gyártó szerint fenyő szín

A mellékelt útmutató szerint egy 25 négyzetméteres felületet egy profi 30 perc alatt burkol le, egy lamináltszűz 2 óra alatt. Embernek majdnem egy egész napig tartott a munka, leginkább azért, mert az útmutató valószínűleg 4 sarkos helyiséggel számolt. Nálunk a 25 négyzetméterre 4 ajtó és 28 sarok jut.
Jelenleg a szokásos 89%-os készültségi szinten állunk, hátra van még a rámázás, és a mozdíthatatlan kandallót is körbe kell téglaperemezni. De a konyha-nappali már így is jobban néz ki, mint az elmúlt hét évben bármikor, halkan bevallom, hogy kifejezetten tetszik.
Ha valamiért végül ez se jön be, akkor baltával szedem fel, visszatérek a döngölt földpadlóhoz, és agyagos padlófényesítők gyártásából fogok meggazdagodni.

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

bocsi ez nem pontosan ide való, de ezt meg kell nézned!!!
http://www.un-paysage-a-gouter.weonea.com/blog/22607/

Piszke a Birtokról írta...

hejj, ennyi szalmabálából már házat is építhetnék :) Mondjuk ha arrafelé járok, biztos megnézem

Névtelen írta...

Lehet, hogy majd úgy jársz, mint én, hogy idővel még a linóleummal is kibékülsz. :) (A fürdőszobában pl. kimondottan ragaszkodom hozzá, mert vízálló és meleg. De nálam a praktikum pár dologban már nagyon sok mindennél előbbre való...)

Döngölt földpadló pro: cirokseprűvel szép vizesnyolcasokat vagy egyéb tetszés szerinti mintát lehet rá rajzolni. :D

Nekem a kép alapján tetszik a laminált padlótok!

Juli

Lujza írta...

nálunk is hasonlóképp volt. végül a pro érvek győztek nálunk is. Nem bántam meg. A kutya nem mondja meg messzíről, hogy sznob laminált és nem igazi :D

Az ablakos részen felnyihogtam.: 2 hónap múlva teraszbetonozunk a bejárati ajtó elé és a konyhaablakot néztük ki alternatívának.

Az én emberem nem laminált szűz. de 25 nm neki is eegy nap. A vége szar,amikor már milire kell szabogatni.....főleg ha nincs egyetlen derékszög sem...

Piszke a Birtokról írta...

@Juli: kezdem érezni, hogy bármi megtörténhet, furán viszonyulok mostanság a porszívóhoz is :/
@Lujza: ó, tényleg, a nulla darab derékszöget nem is említettem...

Névtelen írta...

@Piszke: Ööö... Akarsz róla beszélni...? ;)
Juli

Piszke a Birtokról írta...

@Juli: hamarosan fogok is :D

Szerafina írta...

Az új lami padló tényleg annyira hasonlít az igazira, hogy nehéz megkülönböztetni! Biztos nagyon szép lett! De minőségtől függően évek alatt kiderül majd, hogy mégiscsak lami. Majd akkor lesz újra lehetőségetek a padlón variálni, és ez egyben kellemes változatosságot is jelenthet majd. :)
(Mi még mindig nem vettünk csempét, mert egyikre sem tudom azt mondani, hgoy elnézegetném évtizedekig is akár...)

Piszke a Birtokról írta...

@Szerafina: nem leszek boldogtalan, ha mondjuk 10 évig nem kéne vele megint foglalkozni... csempeproblémát maximálisan megértem

Névtelen írta...

Véletlenül vettem... Én ilyeneken nem tudok meglepődni. Anyukám elment anno melltartót venni, jött haza, nyitom neki az ajtót, mire sürgetően közli: nyisd ki a nagy ajtót, hozzák a szekrényt!
(vett egy háromajtós szekrényt mellékesen. véletlenül...)
Szücsi

Piszke a Birtokról írta...

@Szücsi: hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a padlóügy egyedi eset volt a családunkban...

zsuzsi írta...

Hehe, mi borotvafejert indultunk es indigokek kombihutovel ertunk haza. Borotvafejet elfelejtettuk.
Ket haloban van nalunk laminalt, az egyik sk rakott legolcsobb ikeas es het eve semmi baja. Ok haloszoba de akkor is.

Piszke a Birtokról írta...

@zsuzsi: emlékszem, mi (még nem is laktunk itt) vízforralót akartunk venni, mikor hirtelen megvettük az olajradiátort (amiről korábban azt se tudtam, hogy létezik) - és hű de jó, hogy így tettünk, sokszor még ma is használjuk.
Pesti lakásban 6 évig volt laminált, abból 3 év kutyával - és kutya baja nem volt, pedig annak sima és famintás volt a felülete (ez rücskösebb és jóval koszrejtőbb szín)

Messzenéző Minyon írta...

Még a végén meglepsz minket egy viaszosvászon terítővel is? Utána akkor már csak a mosogatógép és a mikró véletlen megvásárlása következhet.

Piszke a Birtokról írta...

@MM: a viaszkos már megvolt, csipkésben, a spájz polcainál (azóta szétrágták az egerek, nem pótlom :P). Mikró és mosogatógép nagyon nem valószínű, de mint említettem, porszívóügyileg meginogtam...

Messzenéző Minyon írta...

Nem, nem, a viasz(k)os csak úgy ér, ha asztalon van! Polcon, spájzban, ahol nem látja senki, ott nem ér!

Névtelen írta...

Végülis ebből is lehet "hajnalka futtató rácsot" csinálni. Laci
(Porszivód nem volt eddig?)

Névtelen írta...

Bocs, de nem kéne keverni a linóleumot a PVC-vel... Az előbbi egy természetes anyag, az utóbbi a műanyag... Nagyon nem mindegy. A linóleummal semmi baj nincsen, környezetbarát is, no meg drága is... ;-)

Piszke a Birtokról írta...

Linó/PVC: nem keverem, de sajnálatos módon nekem mindkettő ugyanúgy nemtetsző

Névtelen írta...

drága Piszke kicsit ( k. fuck nagyon behavazodtam de igazoltan visszatérek ide és mert nem irtam attol olvastalak végig.
Majd az extra terméses képeket küldöm ha adsz mailcimet vagy megirod hogy hová lehetne. :d
A laminált padlo jo ötlet nálunk is ez van imádjuk mi is nagyon. Nalunk én már körübelül öt éves koromban elvesztettem a laminált padlo szüzességemet, ami fontos mivel nagyanyám (isten nyugosztalja) letesztelte néha öt vödör néha egy vödör vizzel, utána pedig a barátomék is egy véletlenül kifelejtett mosogépcsővel hogy a laminált padlo UTÁLJA A VIZET TEHÁT A TISZTITÁSA KIS VIZZEL TÖRTÉNJEN:D:d:d Ha nem igy tesztek és adtok neki jo sok vizet akkor nem laminált padlotok hanem laminált tiramisutok lesz :d és ugye azon nem kellemes járkálni hacsak nem valami arjuvédás cuccot toltok. A másik a butorok saját tapasztalat hogy csodálatos végtelen feng shui nyolcasokat lehet vájni a butorokkal igy azokkal is ovatosan.
Szoval most ovo félto anyatigrisként ovlak a fentiek megtételétől :D és várom ujabb irásod
pusiz Szilvi dunán innen :d

Unknown írta...

na és ha minden igaz már nem leszek névtelen bibibi :D bibibi bibibi :D

Piszke a Birtokról írta...

@Innen Szilvi Dunán: vicces lett így a neved :D az ajurvédikus cuccal betetted a bogarat a fülembe :))) lerakásilag voltunk csak szüzek, laktunk 6 évet laminálton, szóval takkerrutin megvan (bár a mostani helyzeten azért segítene, ha a nemlétezô szegélyek környékén nem kéne óvatoskodni).
Remélem, a könyv már alakul ;) mailcím oldalt, a postaláda felirat alatt

Névtelen írta...

okéska igen alakulok meg vissza unblock a jelenbe is csak valahogy ez az első öt honap elég furcsára sikeredett és mindig azt érzem hogy kicsit el vagyok magamhoz képest késve. :D de utolérem magam
igen könyv jol halad de másokat is irok majd ha már valahogy állnak a dolgok majd kifejtem addig még sürü köd fedje.

várjál ugy megcsináltam az uj identitásomat hogy nem is enged a google belépni :D hurrá :D igy most megint névtelenről irok.

köszi :d szép álmokat